dinsdag 7 april 2015

9 April 2015 workshop seitangerechten LETS OOSTENDE



LETS veggie club…
Ja, je leest het goed! We worden een club!!
Na het succes van de seitan gerechten die Leen bij onze veggie-donderdag op tafel bracht kon het niet uitblijven!
Ze wil ons leren hoe we seitan zelf kunnen maken uitgaande van glutenmeel. En we hebben allemaal al kunnen proeven hoeveel lekkerder dat is dan de bereide soort in de winkel. Bovendien ook zeker zonder toevoegingen (alleen die je er zelf in stopt ) én goedkoper. 
Als formule denken we aan een combinatie van eten zien klaarmaken, en zelf meehelpen, en daarna samen lekker smullen. Deze keer niet op de middag maar rond 18 uur. Dat geeft je meteen de kans iets gezelligs te doen, te eten, en  de avond nog vrij te hebben! Leen kan je de recepten desgewenst toesturen ( aan elke boom zit een blad … je weet wel!)
Onze keus viel op vrijdag 10 april 2015 ,18 uur, in de E.  Beernaertstraat 87 te Oostende.
Voor het menu laat Leen nog haar inspiratie werken. Ze laat zich graag leiden door wat er op de markt is. Hoef ik er nog bij te vertellen dat Leen iemand is die haar kennis graag deelt en als je als opleiding bio-ingenieur met specialiteit voeding bent, dat kan je een pak delen … hou je vragen maar klaar!
We plannen ook een groepsaankoop van glutenmeel, zodat de verzendkosten lager worden. Wie reeds interesse heeft ..; laat het weten.
We vragen voor de workshop 30 schelpjes voor Leen (LO095) en 30 voor mezelf (LO011). De kosten van de ingrediënten berekenen we de dag zelf. (maar zal wel niet veel hoger liggen dan 4 of 5 €).
Je kan nu al inschrijven, want de plaatsen zijn uiteraard beperkt! We overwegen eventueel op die dag, op een ander uur (vroeger), een tweede tijdstip voor wie zich niet kan vrijmaken om 18 uur..
Leen en Rika