dinsdag 3 februari 2015

20 Maart 2015 Filmvoorstelling LETS MOL



Omschrijving: Transitie Mol en Balen organiseren een filmavond: ‘de 4de revolutie’, een inspirerende film voor de Kempen over energie-onafhankelijkheid.
waar: cultuurcentrum ‘t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

wanneer: vrijdag 20 maart om 20 uur

‘The 4th revolution – Energy autonomy’ (de 4de revolutie – energie-onafhankelijkheid) is een film met een boodschap: een directe overstap naar duurzame energie is niet alleen dringend noodzakelijk, maar ook mogelijk. En al op veel plaatsen een realiteit. De documentaire toont verbluffende beelden van tien locaties waar mensen aan ‘energieautonomie’ werken: zelf je energie opwekken, op basis van natuurlijke hulpbronnen (wind, zon, biomassa, …) en in functie van de gemeenschap.
De Kempische organisatie CAMPINA ENERGIE zal ook aanwezig zijn. Campina Energie wil investeren in energieproductie, op basis van hernieuwbare energiebronnen (wind, zon, waterkracht …). Via deelname in energiecoöperatie kunnen individuele coöperanten mee investeren in energieproductie op basis van hernieuwbare energiebronnen en wordt actief ingezet op een duurzame energievoorziening voor de Kempen. Ze komen uitleggen hoe mensen kunnen instappen.
Inkom: 3 euro of 20 molLETS